Noorwegen (in de bergen van Bergen)


Soms heb ik mij terug te verbinden met de natuurkrachten. Op die manier ontdek ik terug mijn plek en kan ik mij verheugen over dit leven. Paula Modersohn-Becker (de eerste vrouwelijke schilder die zichzelf naakt schildert in 1906) schrijft in haar dagboek dit: "Ik weet dat ik niet lang zal leven. Maar is dat erg? Is een feest mooier als het langer duurt?"*
Dit vind ik een krachtige uitspraak van iemand die op dat moment niet ziek is, maar ergens aanvoelt dat haar leven geen pad van lange jaren zou zijn. Ze stierf rond haar 30ste. 
Ons verheugen over dit leven, dat is misschien wel onze plicht. Ondanks en dankzij alles in en rondom ons. Paula Modersohn-Becker inspireert me, ook al kende ik haar nog niet. Ze zou ook de eerste vrouwelijke kunstenaar wereldwijd zijn, die een eigen museum heeft gekregen. Kijk, alleen al daarom verdient ze meer aandacht! 

*(Uit: Het korte en ambitieuze leven van Paula Modersohn-becker Flow Magazine nr 5, p.127)


Paula Modersohn-BeckerTerug naar de bergen, de bossen, de zee... het zijn fantastische plekken om tot rust te komen, te ademen, onze zintuigen te voeden en zo in contact te komen met de voortalige wijsheid van het lichaam. We kunnen terug luisteren naar onze intuïtie...


Tips:

CREATIVITEIT en VERBINDING
----> Zin in meer creativiteit en verbinding? Neem eens een kijkje op de website van ARBOL

ONTEMBARE VROUW
----> Op zoek naar een voedende workshop rond de Ontembare Vrouw? Laat je leiden en verleiden door verhalenvertelster Lien Van Camp: Ontembare VrouwWarme Groet!
Elisabeth Isabelle